Kehon refleksologia

MITÄ koko KEHON REFLEKSOLOGIA ON?

Refleksologia on vyöhyketerapiahoitoa. Hoidossa käsitellään ensisijaisesti jalkapohjat ja jalkapöydän alue, sääret, reidet, kädet (kämmenet), korvat sekä kasvot (vrt. klassinen vyöhyketerapia jalkaterien käsittelyä).

Refleksologisen terapiahoidon perusajatuksena on elvyttää ihmistä kehon eri osiin peilautuvien heijasteiden kautta. Pienoismalli ihmisestä löytyy näin ollen em.kehon eri osista mm.kämmenestä tai korvasta. Mitä useammasta kohdasta kehoa näitä heijasteita pystytään käsittelemään, hoidosta saadaan siten tehokkaampaa. 

Kehomme itsessään on viisas. Kaikki tarvittava on sinussa itsessäsi. HOIDON TARKOITUKSENA on elvyttää kehon omat voimavarat toimintaan, jotta se pystyy ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia.

HOIDOSSA: 
Ollaan ns.hierontapöydällä alusvaattein, jalkaterät paljaina, lämpimien pyyhkeiden ja peitteiden alla. Käsittely tapahtuu pääasiassa hoitajan kämmenillä ja sormilla painellen, kitkahieroen ja sivellen. Jalokivestä tehdyllä hoitopuikolla, jota etupäässä käytetään jalkaterän alueella, päästään tarkentamaan hoidettavaa kohdetta.

HOIDON VAIKUTUKSET:
Kehon ja mielen rentoutuminen, kehon toimintojen ja verenkierron aktivoituminen, aineenvaihdunnan vilkastuminen, kuona-aineiden poistuminen sekä särky- ja kiputilojen lieventyminen.

HOITO SOPII ERINOMAISESTI: 

  • Tuki- ja liikuntaelinvaivohin (lihakset, niska, hartia, selkä, polvet, lonkat)
  • Erilaisiin jännitystiloihin ja suorituspaineisiin 
  • Stressiin ja unettomuuteen
  • Aineenvaihduntaongelmiin ja ruuansultausvaivoihin (nopea suoli, ummetus, imeytyminen, refluksioireet)
  • Koliikkiin
  • Hormonaalisiin vaivoihin (kuukautiskierto, PMS-oireet, päänsäryt)
  • Erilaisiin kipu- ja särkytiloihin (päänsärky, migreeni, lihassäryt) 

HOITOA SUOSITELLAAN: Kaikille vauvasta vaariin 🙂. Aluksi on hyvä ottaa hoitoa sarjana
3-5 hoitoa viikon välein. Toki yksikin hoitokerta voi tuoda avun oireeseen, mutta sen jälkeen ylläpitävää hoitoa suositellaan 4-8 viikon välein otettavaksi (oire huomioiden).

HOIDON ESTEET: 

  • Alkuraskaus (hoitoa voi antaa ensimmäisten 12 viikon (3kk) jälkeen Huom! synnytykseen valmistautumisessa on hoidoista ollut apua). 
  • Syöpäsairauksissa hoitoa ei suositella. Mutta asiakas neuvottelee hoidosta hoitavan lääkärin kanssa. Sillä vyöhyketerapialla voidaan lisätä ja parantaa hoidettavan elämänlaatua, oli kyseessä minkälainen ns.krooninen sairaustila.
  • Vahva lääkitys, koska hoidossa keho pyrkii poistamaan siellä olevat kemialliset, vieraat aineet.

HOITAJA ei ole parantaja. Hän on parhaimmillaan terveyden tukija ja avustaja. Mikään hoito ei korvaa terveitä elämäntapoja, kuten puhdasta ravintoa, riittävää lepoa ja unta sekä säännöllistä liikuntaa. Refleksologit eivät tee asiakkailleen diagnooseja. Se on lääkärien tehtävä.
Vyöhyketerapia toimii hyvänä rinnakkaishoitona. Se ei ole vaihtoehtohoito.
Lääkärin määrämiä lääkityksiä ei pidä koskaan lopettaa, varsinkaan keskustelematta siitä ensin oman lääkärinsä kanssa.