Hermoratahieronta

KERTAHOITONA otettuna hermoratahieronta sopii oivallisesti kehon ja mielen rentoutukseen!

HERMORATAHIERONTA on ääreishermoston kuntoutusta ja ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa.  Hieronnassa käsitellään kehon ääreishermostoa pääsääntöisesti poikittaisia ja pitkittäisiä hermoratoja pitkin, toki myös kehon linjoissa, jotka eivät hermoratojen alueella. Ääreishermostoa käsittelemällä on tarkoitus herätellä ja  saada keskushermosto toimimaan kunnolla sekä aivot (talamus, hypotalamus, aivolisäke, käpyrauhanen) huolehtimaan tehtävistään. 

Hermoratahieronnan KÄSITTELYMENETELMÄ on sormien painanta-pyöritystekniikka. Kosketus, joka rauhoittaa ja tasapainottaa elimistöä. Hieronnassa ei käytetä öljyjä. Hieronta lievittää särkyjä ja kiputiloja. Se on samalla erittäin puhdistavaa, auttaen elimistöä poistamaan sinne kerääntyneita kuona-aineita, parantamaan verenkiertoa ja poistamaan lihaskíreyksiä. Sillä on ennaltaehkäisevä tarkoitus sairastumisia vastaa, pyrkien auttamaan kehoa säilyttämään ja ylläpitämään terveytensä.

Hermoratahieronnasta ON APUA :

  • iskiaskipuihin, rintarangan ja niska-hartiasärkyihin sekä selkävaivoihin (isias)
  • raajojen puutumiset ja kiputilat (kyynärpää- ja olkapääkivut, polvikivut, jalkaterä)
  • päänsärkyihin, huimaukseen, migreeniin, levottomiin jalkoihin (yksi migreenin muoto)
  • stressiin, suorituspaineisiin
  • unettomuuteen
  • vatsavaivoihin (ruuansulatushäiriöt ja aineenvaihdunta)
  • hormonaalisiin häiriöihin (vaihdevuosi, murrosikä)
  • hengityselinvaivoihin, allergioihin ja ihottumiin.

Hermoratahieronta SOPII KAIKILLE ja kaikenikäisille, lapsille, nuorille ja aikuisille. Ainoana poikkeuksena on juuri tehty leikkaus (varoaika 2kk) ja elinsiirtopotilaat. Myös raskauden aikana annettavasta hieronnasta on hyvä keskustella ja suunnitella hoitajan kanssa etukäteen.

Hoitoa SUOSITELLAAN otettavan ALUKSI SARJANA:

5 alkuhoitokertaa noin viikon välein (5-7 viikon intensiivihoitojakso). Tällä tavalla saamme:

  • hermosolut heräämään toimeliaiksi, palauttaen niiden sisäisen tasapainon eli homeostaasin.
  • solujen valmiustila paranee vastaanottamaan ravinteita 
  • maksan entsyymikanta ja toiminta elpyy mikä taas vaikuttaa heti sydämen ja aivojen yhteistoimintaan.
  • Alkusarjan jälkeen hoitoja jatketaan yksilöllisesti, oireista riippuen, 2-5 viikon välein useamman kuukauden ajan.

SUOSITELTAVAA, on käydä pitämässä hermotustaan kunnossa vähintään 4-5 KERTAA VUODESSA. Hermoratahieronnalla saadaan heräteltyä miljoonia hermosoluja toimeliaiksi ja pitämään ne toimeliaina.

Jos hermotus ei toimi kunnolla joissain osin kehoamme (toisin sanoen jokin elin ei hermotu riittävästi huolehtiakseen tehtävästään), kaikki se hyvä, jota ravinnosta ja mahdollisista lisäravinteista toivomme saavamme (entsyymit, vitaaliaineet, kuten vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet) EIVÄT IMEYDY, PILKKOUDU eivätkä VARASTOIDU kehossamme toivomallamme tavalla. Hyvä hermotus on yksi osa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa.

HOITAJA ei ole parantaja. Hän ei tee diagnooseja, vaan se tehtävä on lääkäreillä. Avaimet hyvään oloon on keholla itsellään. Hoitaja toimii hellävaraisena avustajana ikäänkuin avaimien hellävaraisena kääntäjänä.

Jaa tämä sivu